Kristallskolan (del 6) - 10 metoder för att rena dina kristallverktyg på energier

I detta inlägg sammanfattar jag tio olika metoder du kan använda för att rena dina kristallverktyg på energier. Ju oftare du använder ditt verktyg, desto oftare kan det vara bra att rena kristallen.

Kristallerna drar till sig olika energier, både från dig och andra kristaller, så förvara gärna ditt verktyg i den medföljande påsen. Detta hindrar dem också från att repas och är ett toppen sätt att frakta dem på när du reser. 

 • Metod 1
  Håll kristallen under rinnande vatten i minst 1 minut. Enkel rening för vardagligt bruk och en av mina egna favoritmetoder för de stenar som tål vatten. Om din kristall tål saltvatten kan du även skölja den i havet eller ha den i saltbad i upp till 24 timmar. Obs! Vissa kristaller mår bra av detta, medan andra förstörs. Läs mer i del 5 av kristallskolan.
 • Metod 2
  Gräv ner kristallen i jorden.
 • Metod 3
  Tänd rökelse med t ex frankincense runt kristallen i en till ett par minuter.
 • Metod 4
  Ge kristallerna energi genom att lägga dem i solljuset. Vissa kristaller som t ex rosenkvarts och ametist ska inte läggas i solljus då färgen bleks, så kolla alltid upp vad som gäller just din kristall.
 • Metod 5
  Lägg dem i månljuset.
 • Metod 6
  Lägg dina kristaller i en skål med saltvatten. Du kan även göra detta i havet, se då till att ha dina stenar i en meshpåse så att de inte sugs iväg. Obs! Se till att du har en kristall som tål vatten och salt, då vissa kristaller förstörs av detta.
 • Metod 7:
  Rena dem i åar, vattendrag eller under vattenfall. Se till att din kristall tål vatten, då vissa kristaller mattas av/ löses upp av vattenkontakt.
 • Metod 8
  Rena med brunt råris. Detta är en bra metod för alla kristaller och kan göras över natten. Ta det okokta råa riset och lägg i en bunke. Lägg i din kristall och täck den med riset. Låt ligga tills morgonen eller upp till 24 timmar. Om din kristall tål solen kan du även ställa ut skålen en timme i solen. Kasta det använda riset direkt i komposten. Denna metod använder jag själv regelbundet då det är en enkel metod som kan användas med alla CHIA´s kristallverktyg.
 • Metod 9
  Rena dina kristaller med reiki, affirmationer och andetag. Du kan t ex visualisera en ström av vittljus eller blåsa på din kristall med din intention/affirmation. 
 • Metod 10
  Lägg din kristall på t ex selenit som kan användas för att rena alla kristaller

 

Avslutande tips
Ska du ha din gua sha sten för meditation eller om du ska utföra en mer meditativ gua sha massage bör du även rengöra verktyget innan för att rena det på energier. Här kan du använda t ex snabba vattenreningen under rinnande vatten i 1 minut (på de kristaller som tål vatten, läs mer i del 5 av kristallskolan).

 

Följ med oss och utforska olika kristaller i kommande delar av kristallskolan!

 

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända