Om kristaller

Rosenkvarts hör till hjärtchakrat och stärker den fysiska hjärtat, cirkulationen och lösgör orenheter ur kroppsvätskorna. Om du lägger rosenkvars på bröstet tros det kunna motverka det bröst- och lungproblem. Rosenkvarts stärker även njurarna och dämpar yrsel. Rosenkvarts tros även kunna öka fertiliteten. Stenen hjälper även till att dämpa och lugna olika hud problem och är extra bra för en reaktiv, känslig, torr, mogen hud med torrhetsrynkor.

Rosenkvarts drar försiktigt ut negativ energi och ersätter den med kärleksfulla vibrationer. Den stärker empati och sensitivitet och gör det lättare och acceptera nödvändig förändring. Den är också en utmärkt sten vid medelålderskrisen. Att hålla i en rosenkvarts förstärker positiva bekräftelser. Rosenkvarts uppmuntrar självförlåtande och acceptans och väcker självtillit och självkänsla.

 

 Aventurin hör till vårt hjärt chakra och stärker tymus, tillhörande vävnad och nervsystemet. Den balanserar blodtrycket och stimulerar ämnesomsättningen. Den har en antiinflammatorisk effekt och hjälper mot hudutslag och allergier, mildrar migränhuvudvärk och lugnar ögonen. Aventurin tros kunna läka binjurarna, lungorna, bihålorna, hjärtat och musklerna.

Grön aventurin är tröstande och läker hjärtat. Den är harmoniserande och skyddar hjärtat. Den återger kontrollen och är användbar vid maligna tillstånd. Den stillar illamående och löser negativa känslor och tankar. En allround healer som lockar sig välmående och emotionellt lugn.

 

Ametist stärker hormonproduktionen, ställer in det endokrina systemet och metabolismen. Den stärker immunförsvaret och är utmärkt för att rena blodet. Ametist lindrar fysisk, emotionell och psykologisk smärta eller stress och blockerar geopatisk stress. Den mildrar huvudvärk och löser upp spänningar. Den här stenen kan hjälpa till att minska blåmärken, skador, svullnader och behandlar olika hörselproblem. Ametist kan förbättra olika problem med lungor och andning, olika hudproblem (framförallt en blandhud med hormonell akne), cellrubbningar och sjukdomar relaterade till matsmältningen.

Den är bra för tarmar, reglerar bakteriefloran och stärker återupptagningen av vatten. Ametist lindrar sömnlöshet och ger god sömn.

På ett subtilt plan balanserar och förenar ametisten de fysiska, mentala och emotionella kropparna och förbinder dem med de andliga. Den rensar auran, omvandlar negativ energi och stimulerar hals- och kronchakrorna. Ametist kan stabilisera psykiska tillstånd, men bör inte användas vid paranoia eller schizofreni.

 

Jade hör till vårt hjärtchakra och symboliserar renhet och frid. Jade frigör negativa tankar och lugnar sinnet. Den stimulerar idéer och får uppgifter att verka mindre komplicerade. Jade stärker njurar och binjurar, avlägsnar toxiner, bygger upp celler, skelett och påverkar läkningen av stygn. Den främjar fertilitet och barnafödande. Den verkar positivt på höfter och mjälte. Jade balanserar kroppsvätskorna och halterna av vatten, salt ,sura och basiska ämnen.

Psykologiskt stabiliserar jade personligheten och integrerar sinnet med kroppen. Den främjar självtillräcklighet. Jade stärker emotionellt frigörande särskilt när det gäller irritation. Andligt hjälper jade att se vem du egentligen är. Sammanfattningsvis så ger jade vishet samlad i stillhet.