Så här använder du en jade roller för att förbättra din hud
En ansiktsroller finns i en mängd olika material, men jade är en av de populäraste och även ett material som använts i århundranden i Kina. Jade balanserar vårt chi (kroppens livskraft).


Vad ger jade roller för effekter (när den används rätt)?

Lymfdränage som....
  • Minskar svullnad
  • Förbättrar ansiktets konturer
  • mer lyster
  • jämnare hudton
  • lugnar känslig hud och rosacea
  • "detoxar" huden och läker acne snabbare
  • förbättrat produktupptag (rolla över sheetmask eller aktivt serum)

Vanliga fel:
  • Använder ett för hårt tryck
  • Rollar åt fel håll
  • Rollar fram- och tillbaks

Vi kommer få ett något ökar produktupptag om vi t ex rollar över en sheetmask eller aktivt serum, men för att få rollingens alla effekter gäller det att även ha rätt teknik.

Tips för att få ut maximalt av din roller:

1. Börja alltid, alltid, alltid med halsen!
Vi har nämligen 1/3 av kroppens lymfnoder här och utan att först "förbereda vägen" innan vi går upp i ansiktet så kommer vi inte att lyckas dränera bort svullnad i ansiktet.

2. Använd alltid ett lätt tryck för att stimulera lymfflödet & minska svullnad.
Har du ett för hårt tryck jobbar du inte längre med lymfvätskan utan går ner på muskelnivå (och då rekommenderar jag istället ett annat verktyg, t ex gua sha eller koppor)

3. Rolla långsamt!
Lymfsystemet svarar på lätta, långsamma drag så ha inte bråttom.... det är bättre att dra 1 gång långsamt än 3 gånger snabbt!

4. Rolla i rätt riktning (se basdragen på teckningen ovan)
Hjälp flödet genom att lätt föra lymfvätskan i rätt riktning.

5. Regelbundenhet;
lymfsystemet har ingen egen pump (som t ex vårt blodflöde och våra muskler), så vi måste dagligen hjälpa kroppen med bl a rätt andning, en fungerande mage, lugn rörelse och t ex torrborstning, gua sha eller rollerbehandling för vårt lymfsystem.

6. Lagom frekvens
5-10 min en eller två gånger per dag är toppen (minimun varannan dag för en effekt som håller i sig bättre). Ju oftare du rollar ju bättre resultat över tid då hud och lymfa svarar bättre och bättre!

7.Tänk helhet!
Lymfsystemet är ingenting som bara sitter i ansiktet. Genom att behandla ansiktet kan du få effekt även i kroppen och genom att behandla kroppen får du ofta resultat i ansiktet; allt hör ihop! Tänk även på din livsstil, stressnivå, kosten m.m

8. BONUSTIPS!
Ha rollern stående i ett glas i kylen och rolla på morgonen för att dränera svullnad och få en uppiggande behandling. Vill du istället ha en mer cirkulationsökande behandling kan du doppa rollern i varmt vatten = toppen för ökad lyster!

9. Skötselråd
Ta hand om din roller rätt så håller den i många många år! Tvätta med ekologisk tvål, skölj av och torka med mjuk handduk. Då och då behöver du plocka isär den och rengöra i alla skrymslen och vrår t ex med hjälp av en tops.

Obs! Om du använder din roller på fler personer så behöver den även desinficeras; detta kan matta den glansiga ytan något på sikt, men har ingen betydelse för användningen. Säkerheten går först!

10. Tänk kvalitét; både för hud & miljö
Köp hellre en roller av bra kvalité som du vårdar och verkligen använder än en sämre som bara blir liggande i en låda... Det är stor skillnad på olika rollers och man får ofta vad man betalar för. Många billiga rollers på marknaden är i plast eller glas och är infärgade, något som kan irritera din hud.


 

Vill du lära dig mer?

Följ @chiaholisticbeautymassage och @salong_chia på instagram för daglig inspiration, kunskap, tuturials  & nyheter

Köp en jade roller eller andra massageverktyg

Onlinekurser för terapeuter

Gå en hemvårdskurs och lär dig massera dig själv hemma med händer, gua sha, koppor och rollers

Boka en behandling och/ få rådgivning på plats

Boka en massageworkshop online

Hitta återförsäljare runtom i Sverige som erbjuder produkter &/ behandlingar med CHIA´s verktyg

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published