Ansiktsreflexologi för bättre hälsa, mindre smärta och strålande hud!

Ansiktet är ett nätverk av blodkärl, nerver, akupunkturmeridianer och är en väldigt känslig del av kroppen. Man menar att punkterna signalerar med hjärnan som i sin tur sänder ut signaler om självläkning till bestämda delar av kroppen. Hjärnan vet vad den ska göra! Enkelt förklarat kan man säga att behandlingen går ut på att aktivera kroppens självläkande system och att det är mottagaren som gör jobbet!

I ansiktsreflexologi finns det 257 stycken olika punkter i ansiktet, alla med effekter på olika delar av kroppen. Förutom dessa så finns det även fler "levande punkter" som kan upplevas som ömma och känsliga för beröring. Det är viktigt för behandlingsresultatet att både behandla bestämda punkter och de sk levande punkterna. Behandlingarna kan skräddarsys i det oändliga så att man kan hitta en "formel" för varje enskilt problem. Efter en behandling kan problemen ibland komma tillbaks efter några timmar, det är då viktigt att upprepa behandlingen. När vi uppnått 80% förbättring kan man se behandlingen som lyckad. Ofta fortsätter förbättringen gradvis med egenvård hemma och många problem kan bli helt bra! Vissa akuta problem kan försvinna på 2-3 behandlingar. När det gäller kroniska/ långvariga problem kan upplägget se lite annorlunda ut. 


Ansiktsdiagnostik
Ansiktet visar oss olika typer av problem både på huden och via olika punkter som kan kännas ömma eller hårda. Genom att jobba i ansiktet så nära hjärnan så går det också snabbare än att få resultat jämfört med annan reflexologi.

Det finns flera olika tekniker för att läsa av obalanser via vårt ansikte. Genom att undersöka ansiktet noggrant med ett multireflexologiverktyg kan jag känna tecken på tidigare problem, nuvarande hälsotillstånd och framtida problem. Jag undersöker och letar efter punkter som är stumma, ömma, känsliga, spända, irriterade men även efter temperaturskillnader, knutor m.m. Jag tittar även på ansiktets form, huden, fastheten, blodkärl, texturen på huden, rynkor, hudens nyans, lyster, ärr, åldersfläckar etc. Tillsammans med kunskaperna i reflexologi, kinesisk medicin, ayurveda och hur kroppens olika system och flöden fungerar kan jag ofta se vad vi behöver jobba med just på dig. För att ge ett exempel så kan en fläck på vänstra sidan av näsan en bit ut på kinden indikera en obalans i magen.

Med rätt guidning och instruktioner är reflexologi enkelt att utföra själv hemma för dina specifika problem, men att lära sig professionellt kräver tid (jag har gått åtta olika utbildningar och lär mig fortfarande...). Det är viktigt att inte överstimulera punkterna, att veta vilka punkter som inte ska behandlas tillsammans samt att ha en tanke bakom varje behandling för att uppnå ett bra behandlingsresultat.

Precis som med andra typer av behandlingar så bör vi inte bara jobba precis där vi har ont (t ex att bara behandla käken vid smärta i käken). Eftersom kroppen är ett helhetssystem måste vi se till helheten och hur varje enskild del påverkar övriga kroppen. I reflexologi jobbar man förutom med de specifika punkterna med olika diagram för att förbättra blodflöde, lymfflöde och funktionen i olika organ.

Reflexologi är en djupt läkande och avslappnande teknik med vietnamesiska rötter. Reflexologibehandlingen inleds med att förbereda nervsystemet och komma ner i djup avslappning. Därefter väljs specifika zoner och punkter ut för att behandla dina problem.

Reflexologi kan också utföras som en kortare sekvens som komplement till andra tekniker. Metoden ger lindring både omedelbart och på längre sikt.

Behandlingen ger effekt på bl a:
- Smärta i nacke, rygg & andra delar av kroppen
- Matsmältningsproblem & magproblem
- Migrän & huvudvärk
- Bihåleproblem
- Menssmärta
- Hormonella besvär
- Panikattacker & oro
- Sömnproblem
- Celluliter & tunga ben
- Vätskeansamling
- Ont i muskler & leder

Många problem som t ex hormonella obalanser, sömnproblem och magproblem visar sig ofta på vår hud och genom att hjälpa kroppen till bättre funktion så får vi även en bättre effekt på huden. Genom att kombinera med livsstilsförändringar får du ännu bättre effekt.

I samband med en behandling hos mig får du även hemgångsråd och för bäst effekt så behandlar du själv en liten stund varje dag tills vårt nästa besök (rek. 1 g/ mån). 

Lär dig mer:

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published